Wat kost het bouwen van een huis?

huis bouwenEen eigen huis van de grond af aan bouwen, wat kost dat nou precies? Er zijn maar al te veel mogelijkheden waardoor je door alle bomen het bos niet meer ziet en zo al meteen zin hebt om het hele plan in de prullenbak te gooien. Maar, is dat wel nodig? Nee, helemaal niet. Het is voortaan zelfs een voordelige keuze om een eigen huis te laten bouwen. Misschien zelfs voordeliger dan een serie woning.

De prijs en de kwaliteit

De prijs kwaliteit verhouding van eigen gebouwde huizen zijn in het algemeen een stuk hoger dan dat van serie woningen. Een eigen huis bouwen zorgt er dus ook voor dat je niet alleen kan leven in jou eigen gemaakte paradijsje, maar ook dat je droomhuis van hogere kwaliteit is. Daarnaast geeft het bouwen van een eigen huis je ook alle vrijheid om ermee te doen wat je wilt: kies je toch voor een tweede badkamer of ga ik voor een wijnkelder? De mogelijkheden en de keuzes die hierbij komen, zijn in principe eindeloos.

Het probleem

Daar ligt ook wel een deel het probleem. Omdat alle mogelijkheden voor je open liggen, kan je door alle mogelijkheden soms verward raken. Hier kan een architect of een aannemer je hier goed mee helpen. Een deskundig architect kan je helpen met het maken van de juiste keuzes en beter verwoorden wat je als klant wilt. Een aannemer kan ook de mogelijkheden verkleinen, omdat hij beter overzicht heeft op het algehele kostenplaatje.

Waar wacht je op?

Het bouwen van een prefab huis met houtskeletbouw is misschien iets wat duurder dan een serie woning te betrekken, maar je hebt wel alle mogelijkheden om het huis te maken zoals jij het precies wilt hebben. Er zijn ook meer dan genoeg professionals die je hierbij kunnen helpen, zowel in financieel als in architectonisch opzicht. Laat je goed adviseren voordat je er voor kiest, maar het resultaat is het wel zeker waard!

You may also like...